Ćupričani traže da im se vrati sud

Izvor: B92, 02.Maj.2013, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćupričani traže da im se vrati sud

Ćuprija -- Građani, političke stranke, zaposleni u pravosuđu i advokati Ćuprije traže da se njihovom gradu vrati Osnovni sud, a imaju podršku u Skupštini opštine.

Peticiju, koju vodi 20 advokata, za vraćanje osnovnog suda, za deset dana potpisalo je oko 2.000 građana, a zatražena je i pomoć ministra pravde Nikole Selakovića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, rekla je predsednica Skupštine opštine Dragana Jovanović Tanjugu.

Ćupričani traže izmenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predloga Zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tružilaštava.

Razlog je tradicija sudstva u Ćupriji, duga 189 godina i udaljenost Osnovnog suda u Paraćinu, kome pripadaju od 2011. godine posle reforme sudova, troškovi stranaka u postupku...

Ćuprija ima veoma funkcionalnu zgradu suda sa deset kabineta, osam sudnica, 13 kancelarija a 2010. godine poslednje godine rada u Ćupriji, ovaj sud je ima oko 6.000 predmeta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ćupričani traže da im se vrati Osnovni sud

Izvor: Press, 02.Maj.2013

Peticiju, koju vodi 20 advokata, za vraćanje osnovnog suda, za deset dana potpisalo je oko 2.000 građana, a zatražena je i pomoć ministra pravde Nikole Selakovića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, rekla je Jovanovićeva Tanjugu. . Ćupričani traže izmenu predloga Zakona o sedištima...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.