Čuo sam da se dogodila nesreća, pozvao sam ćerku i zeta, a kada se niko nije javio SVE MI JE BILO JASNO

Izvor: Blic, 06.Apr.2017, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čuo sam da se dogodila nesreća, pozvao sam ćerku i zeta, a kada se niko nije javio SVE MI JE BILO JASNO"

Danas i sutra da ih oplačem, sahranim, a posle da iz žalim do kraja života... Ako se to životom bude moglo i zvati – kaže za "Blic" Milenko Petrović, otac Marijane Selaković (38) koja je pretprošle noći, sa suprugom Milanom (36) i sinom jedincem Aleksandrom (12) stradala u jezivoj saobraćajnoj nesreći na magistrali kroz Šljivovicu ispod Zlatibora.

Poginuli su na nekoliko kilometara od svoje kuće da se u njihovu "korsu" zakucao "audi 3" koji je išao iz pravca Užica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Milenko prepričava kako je u utorak veče saznao za smrt ćerke i zeta koji su stradali na licu mesta, i unuka koji je podlegao povredama u užičkoj bolnici.

- Sin me je pozvao da me pita kakav je to udes bio nedaleko od naše kuće jer mu je drug javio da je neka nesreća u Šljivovici i da stoji u koloni automobila. Znao sam da su mi ćerka, zet i unuk krenuli ka Čajetini – teško uspeva da izusti Milenko.

Odmah je pozvao ćerku – nije se javljala. Ni na zetov telefon niko nije odgovorio. Pozvao je i rođake iz čajetine kod kojih su krenuli da proveri da li su možda već stigli. Rekli su da ih "još nema".

- Pozvao sam i Milanovu tetku Stanku kod koje su živeli... ona mi je rekla da su skoro otišli... Sve mi je bilo jasno... - jedva priča Milenko, pa nakon kraće pauze dodaje:

"Ubrzo mi je potvrđeno da su mi ćerka i zet mrtvi. A rečeno mi je da mi je unuk prebačen u bolnicu. Zvao sam mog prijatelja, hirurga, koji je, ispostavilo se, bio dežurni te noći. Rekao mi je: "Milenko, zar je to tvoj unuk!? Prijatelju, nemam ništa dobro da ti kažem..." – kaže utučeni Petrović.

U narednih nekoliko minuta telefon mu se usijao od poziva – zvali su ga supruga, sin, rođaci, ali nije hteo da odgovori. Tek posle nekog vremena se javio.

- Rekao sam da su svi mrtvi. Izbigoše mi najmiliji ni krivi ni dužni, ali ne mogu za sada da krivim nikoga. Jednu granu su mi odlomili i nikad je neću preboleti – teško je Milenko Petrović uspevao da suzdrži suze.

Nije ni pet minuta prošlo od kad su otišli... Što im ne dadoh da idu... Tuge moje – lelekala je juče Stanka Radeljić za sinovcem, snajom i unukom koji su pretprošle noći poginuli u stravičnom udesu u Šljivovici pod Zlatiborom.

Selakovići su stanovali u Šljivovici, u kući sa Milanovom tetkom, sestrom njegovog oca, Stankom, i njenim suprugom Ljubom. Milan je rodom iz obližnjeg sela Kremna, Marina iz Šljivovice.

- Oboje su radili na Zlatiboru kao ugostitelji. Aleksandar je bio zlatno dete. Ovuda juče, ovim dvorištem jucrao. Sad ga nema. Barem da je on preživeo – pričao nam je juče rođak poginule porodice u kući zavijenoj u crno.

U Aleksandrovoj školi muk, deca ne prestaju da plaču za drugom

Oko škole "Milivoje Borović" u Šljivovici, gde je Aleksandar pohađao peti razred, mukla tišina.

- Plakala su deca jutros u učionici, neki od njih su još sinoć saznali da im je drug poginuo. Zlatno dete, svaki nastavnik da ga poželi, a kamoli roditelj – rekli su nam tiho u seskoj školi.

Milanova roda kuća u Kremnima ostala je pusta. Otac mu je mlad preminuo, majka Jenovka se pre desetak godina odselila u Francusku. Trebalo je, kažu u zaseoku Selakovići u Kremnima, da dođe za Vaskrs.

- Milan ima dve sestre, jedna živi u Užicu, druga u Beogradu. U utorak pre podne bio je ovde. Pomagao sam mu da iscepa drva i pođubri njivu, hteo je da sadi šljivik. Često je dolazio na očevinu, dovodio Marinu i Aca, u rodnoj kući je slavio i prislavljavao. Otišao je nekad popodne, nasmejan i raspoložen kao i uvek. Uveče zovu, vele izginuli sve troje. Tragedija, ne može biti veća – pričao nam je Milanov rođak Vidoje Selaković.

Porodica Selaković biće sahranjena sutra u selu Kremna, odakle je Milan rodom.

Vozač "audija" kriv za udes

Prvi rezultati istrage ukazuju da su Selakovići stradali ni krivi ni dužni i da je udes izazvao vozač "audija" Vojislav Starčević iz Užica koji je zbog teških povreda prebačen u Beograd na lečenje.

Izvesno je da je "audi", na ulasku u levu krivinu prešao preko pune linije u suprotnu traku i sudario se „korsom“ u kojoj je bila nesrećna porodica.

U udesu je oštećena i jedna „tojota“ koja se kretala ispred "audija".

Da li je Starčević pokušao da pretektne "tojotu" na delu magistrale gde je zabranjeno, pa uleteo u "makaze", za sada još nije poznato.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.