Čume zatvorsku kaznu čeka kući sa narukvicom

Izvor: Mondo, 03.Apr.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čume zatvorsku kaznu čeka kući sa narukvicom

Ljubiša Buha Čume prebačen je iz Okružnog zatvora u Beogradu u kućni pritvor, gde mu je stavljena elektronska narukvica za kontrolu poštovanja zabrane napuštanja stana.

Foto: screenshot,YouTube

Nakon odluke suda da mu se pritvor zameni kućnim pritvorom, pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Buhu su prebacili u njegovu kuću i montirali mu narukvicu za elektronsko praćenje, rečeno je Tanjugu u toj Upravi.

Treći osnovni sud >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << usvojio je sporazum prema kojem je Ljubiša Buha Čume za kaznu od godinu dana zatvorapriznao da je tukao suprugu i pretio njenom policijskom obezbeđenju u oktobru i novembru prošle godine.

Buhi je sud zamenio pritvor za kućni pritvor u kojem će biti do početka izdržavanja kazne.

Njemu je to prva osuđujuća presuda.

Buha je u pritvoru od hapšenja 16. novembra prošle godine.

Sud sada treba da donese presudu, na koju postoji pravo žalbe. Ukoliko se žalbe ne izjave ona danom isteka žalbenog roka postaje pravoznažna i ide na izvršenje - osuđeni se poziva na izdržavanje kazne u zatvoru.

Buha je prema nagodbi sa tužilaštvom priznao da je 3. oktobra pretio dvojici članova obezbeđenja svoje supruge Ivane Tulović Buha, čime je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, kao i da je 8. novembra nakon svađe sa suprugom napao istu dvojicu članova njenog obezbeđenja i time izvršio napad na službeno lice.

On je već jednom bio optužen da je fizički napao suprugu, ali je posle dva suđenja oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

Buha je svedok saradnik u procesu koji se vodio protiv "Zemunskog klana" kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Djinđića.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČUME IDE U ZATVOR: Priznao da je tukao ženu Ivanu u zamenu za godinu dana robije

Izvor: Kurir, 03.Apr.2015

Ljubiši Buhi ovo je prva osuđujuća presuda. On je priznao da je 3. oktobra pretio dvojici članova obezbeđenja svoje supruge Ivane Buhe Tulović čime je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti..BEOGRAD - Treći osnovni sud u Beogradu usvojio je sporazum prema kojem je Ljubiša Buha Čume...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.