Ćulibrk: Stefanović ostaje fantom dok se slučaj ne razreši

Izvor: N1 televizija, 28.Apr.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćulibrk: Stefanović ostaje fantom dok se slučaj ne razreši

Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk rekao je da je za njega očekivana odluka Apelacionog suda u Beogradu da NIN nije kriv za tekst "Nebojša Stefanović: Glavni fantom iz Savamale", jer se taj nedeljnik nije ogrešio o pravila profesije i da i dalje od nadležnih traži da se taj slučaj razreši.

"Za nas ministar policije Nebojša Stefanović i dalje ostaje fantom iz Savamale, sve dok se taj slučaj ne razreši", rekao je Ćulibrk.

On napominje da se interna kontrola >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Ministarstva unutrašnjih poslova nije bavila slučajem Savamala, što je uslov za okončanje predistražnog postupka, koji ni posle godinu dana nije završen.

"Još nije utvrđeno ni ko je rušio objekte u Savamali, ni ko je naredio da se taj slučaj ne istražuje", rekao je Ćulibrk.

Dodao je da je što se tiče redakcije NIN-a, presuda Apelacionog suda u Beogradu očekivan, ali da se po svemu što se dešavalo u tom slučaju moglo očekivati da će predmet biti vraćen na prvostepeno odlučivanje.

"Mi bismo na bilo kom sudskom postupku u Srbiji ili Strazburu dokzali da se nismo ogrešili o pravila profesije. Nastavićemo da pišemo o tom slučaju dok se ne utvrde sve činjenice", rekao je Ćulibrk.

U tekstu "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale" navodi se: "Rušenje u Savamali uključivalo je više različitih struktura: državne i nedržavne i više nivoa vlasti po vertikali. Otuda je odgovornost gradskog vrha nesporna. Jedino što nije dovoljna. Jer takav posao nije bio moguć bez znanja i pomoći ministra policije".

Ministar je na suđenju rekao da su mu povređeni profesionalni i lični ugled i čast, dok su Sandra Petrušić i Milan Ćulibrk rekli da nijednom rečju u tekstu nisu tvrdili da je Stefanović rušio objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, već su govorili o njegovoj političkoj odgovornosti kao personifikaciji prvog čoveka policije.

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je prvostepenu presudu Višeg suda kojom je NIN bio obavezan da isplati Stefanoviću 300.000 dinara zbog povrede ugleda i časti u tekstu "Nebojša Stefanović: Glavni fantom iz Savamale".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ćulibrk: Nastavićemo da pišemo o Savamali

Izvor: B92, 28.Apr.2017

Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk kaže da je očekivana odluka Apelacionog suda da NIN nije kriv za tekst "Nebojša Stefanović: Glavni fantom iz Savamale"...On je istakao da se taj nedeljnik nije ogrešio o pravila profesije i da i dalje od nadležnih traži da se taj slučaj razreši..."Za nas ministar...

Nastavak na B92...

"Stefanović ostaje fantom iz Savamale dok se slučaj ne razreši"

Izvor: Vesti-online.com, 28.Apr.2017

Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk rekao je da je za njega očekivana odluka Apelacionog suda u Beogradu da NIN nije kriv za tekst "Nebojša Stefanović: Glavni fantom iz Savamale", jer se taj nedeljnik nije ogrešio o pravila profesije i da i dalje od nadležnih traži da se taj slučaj razreši...-...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.