Čule se sirene, Netanjahu odveden sa bine

Izvor: B92, 10.Sep.2019, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čule se sirene, Netanjahu odveden sa bine

Sirene za raketnu uzbunu oglasile su se u gradovima Aškelonu i Ašdodu na jugu Izraela, upozoravajući na raketiranje iz pojasa Gaze.

Sirene su prekinule predizborni miting kojem je prisustovao premijer Izraela Benjamin Netnjahu.

Baš u tom trenutku se Netanjahu obraćao stotinama pristalica u Ašdodu i odveden je sa bine nakon što su se čule sirene.

Dok su ga čuvari odvodili izraelski lider je rekao okupljenima da ostanu mirni, preneo je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Neki stanovnici su rekli da su čuli i eksplozije, ali su opština Ašdod i lokalna policija rekli da ni jedna raketa nije pogodila grad.

Izraelska vojska je rekla da istražuje incident. ;

Izraelski mediji su naknadno javili da su iz Gaze ispaljene dve rakete na jug Izraela i da ih je presreo odbrambeni sistem "Gvozdena kupola".

Kako je navedeno ovo je najnoviji događaj u vreme pojačane napetosti na granicama Izraela s Gazom i Libanom u poslednjoj nedelji pred parlamentarne izraelske izbore 17. septembra.

Netanjahu se vratio nekoliko minuta nakon što je odveden i nastavio da govori na mitingu svoje konzervativne patije Likud. Za rakete niko još nije preuzeo odgovornost.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.