Čukarica: Predao se čovek s bombom

Izvor: B92, 30.Jan.2012, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čukarica: Predao se čovek s bombom

Beograd -- Čovek koji je naoružan bombom oko 15h ušao u Policijsku stanicu Čukarica predao se oko 17h, nakon ulaska 10 pripadnika Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije.

On je gotovo dva sata u zgradi u kojoj su, osim policije, i prostorije opštine Čukarica, kao taoce držao tri policijska inspektora.

Reč je o muškarcu B.T. starom 50 godina, koji je upao u stanicu nezadovoljan radom MUP-a Srbije u vezi sa njegovim slučajem. On je prilikom ulaska u kancelariju iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pištolja ispalio i jedan hitac, ali niko nije bio povređen.

Kako saznaje B92, B.T. je tokom pregovora prvo rešio da pusti taoce, trojicu inspektora MUP-a, da bi zatim odložio i oružje - pištolj i bombu.

Koordinatorka pregovaračkog tima MUP-a Tatjana Kljun rekla je novinarima okupljenim ispred zgrade opštine i Policijske stanice Čukarica da je čovek koji je upao u stanicu bio naoružan pištoljem i bombom, kao i da je jednog trenutka opalio metak iz nepoznatih razloga.

"Prvo je ćutao, a onda je rekao da je nezadovljan radom policije i kako se vodio njegov slučaj. Reč je o razbojništvu, gde je B.T. bio oštećen. On je, nakon što je odložio oružje, u pratnji advokata odveden u službene prostorije stanice", navela je Tatjana Kljun.

"Blic" je objavio da je čovek koji je upao naoružan u Policijsku stanicu Čukarica besan na službenike MUP, jer mu je pre godinu dana opljačkan stan, a policija još nije uhvatila lopove.

U ovoj akciji su učestvovale jedinice PU Beograd i Čukarica, PTJ i Pregovarački tim MUP-a Srbije.

Kako javlja reporter B92 s mesta zbivanja, Lješka ulica na Čukarici je blokirana i nema saobraćaja. Novinarskim ekipama nije bilo dozvoljeno da priđu blizu zgrade opštine Čukarica u kojoj je i Policijska stanica.

Sindikat policije: MUP da prikupi zaostalo oružje iz ratova

Sindikat srpske policije (SSP) najoštrije je osudio postupak građanina koji je u Policijskoj stanici Čukarica naoružan upao u službene prostorije.

Da bi se sprečili takvi incidenti, resorno ministarstvo bi, kako je navedeno u saopštenju, moralo da sprovede ozbiljnije akcije na prikupljanju zaostalog oružja iz ratova, nabavi opremu za otkrivanje naoružanja i zaposlene bolje obuči za slične situacije.

"Očigledno je da manjak opreme i obuke nosi svoje rizike, a u najgorem slučaju to može dovesti do žrtava", ocenjeno je iz SSP.

Tokom 2011. godine na dužnosti je ubijeno četiri, a ranjeno tri policijska službenika, a broj napada na policajce drastično se povećao, istaknuto je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd:Čovjek s bombom uzeo taoce

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2012

U prostorije policijske stanice u opštini Čukarica oko 15 sati ušao je čovjek naoružan bombom. Troje zaposlenih ostalo u prostorijama. Na mjesto zbivanja stigli su policija, Žandarmerija i vatrogasci. Iz MUP-a Srbije za B92 je potvrđeno da je osoba s bombom ušla u opštinske prostorije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

BOMBAŠ UPAO U POLICIJSKU STANICU

Izvor: Kurir, 30.Jan.2012

BEOGRAD - Zasad neidentifikovani muškarac star 50 godina naoružan ručnom bombom i pištoljem ušetao je nešto posle 15 časova u zgradu policijske stanice Čukarica uzeo tri osobe za daoce i zabarikadirao se u zgradi gde se i sada nalazi...BEOGRAD - Blažimir Trifunović ( 50)Zasad neidentifikovani...

Nastavak na Kurir...

Čovek s bombama drži taoce u policijskoj stanici Čukarica zbog 5.000 evra

Izvor: BKTV News, 30.Jan.2012

Nešto posle 15 časova naoružan sa pištoljem i dve bombe, u policijsku stanicu Čukarica upao je Blažimir Trifunović (52) iz Guče.. U trenutku njegovog napada u stanici se nalazilo dosta ljudi međutim on je njih troje zaposlenih uzeo kao taoce, koje i dalje drži uz pretnju da će aktivirati...

Nastavak na BKTV News...

Posle pregovora, čovek sa bombom se predao!

Izvor: BKTV News, 30.Jan.2012

Čovek koji je naoružan bombom u 15h ušao u Policijsku stanicu Čukarica predao se oko 16.45 nakon ulaska 10 pripadnika Protiv terorističke jedinice MUP-a Srbije.. On je gotovo sat i po vremena u zgradi u kojoj se osim policije nalazi i Opština Čukarica, kao taoce držao tri policijska inspektora.. Reč...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.