Čudo u Lagosu: Avion se srušio nasred ulice i eksplodirao, svi putnici preživeli VIDEO

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 11:26

Čudo u Lagosu: Avion se srušio nasred ulice i eksplodirao, svi putnici preživeli VIDEO

Neverovatna scena odigrala se u prometnoj ulici nigerijske prestonice Lagosa.

Sportski avion pao je usred gužve, nedaleko od benzinske pumpe, pored cisterne, eksplodirao, ali niko nije poginuo.

Laki avion "džabiru J430" kompanije "Er frst hospitaliti end turs" leteo je iznad prometne oblasti Oba Akran u nigerijskoj prestonici Lagosu kada je bio prinuđen da prinudno sleti u utorak oko 15 časova po lokalnom vremenu.

I onda se bukvalno dogodilo čudo, javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Dejli mejl".

Trenutak prinudnog sletanja koje je okončano padom aviona na prometnu ulicu i eksplozijom zabeleženo je na šokantnom snimku.

Kako se može videti, avion je prilikom pokušaja sletanja na ulicu prvo udario u banderu, da bi potom nosom pao na ulicu, prevrnuo se i eksplodirao.

Incident se dogodio u blizini benzinske pumpe, dok je susednom kolovoznom trakom prolazila cisterna.

Ljudi koji su se zatekli na licu mesta u trenutku eksplozije su prvo panično počeli da beže na sve strane, ali su se mnogi brzo vratili kako bi ugasili požar.

U avionu su bile dve osobe, pilot i putnik, koje su čudom preživele nesreću, saopštio je Nigerijski biro za bezbednosne istrage.

Da čitava situacija bude još neverovatnija, na snimku može da se vidi kako pilot izlazi iz olupine i odlazi, doduše povređen. U foto-galeriji on je na poslednjoj fotografiji, na kojoj se vidi kako hoda uz pomoć dva muškarca.

Stalni sekretar Državne agencije za vanredne situacije u Lagosu dr Olufemi Oke-Osaniintolu rekao je da su sve povređene osobe prebačene u bolnicu.

On je ranije izjavio da je helikopter sleteo na put ispred zgrade Ujedinjene banke za Afriku u Lagosu i da su četiri osobe prebačene u bolnicu.

Ali Ibrahim Farinloje, vršilac dužnosti koordinatora za jugozapadnu zonsku kancelariju nigerijske Agencije za upravljanje vanrednim situacijama, pojasnio je: "U avionu su bile dve osobe."

"Kontrolni toranj je potvrdio da su u avionu bile samo dve osobe, a ne četiri. Tri kratera na licu mesta nastala su od udara o tlo."

Odmah je pokrenuta istraga kako bi se utvrdilo šta je uzrok ove neverovatne nesreće sa srećnim krajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AVION SE SRUŠIO NASRED ULICE PA EKSPLODIRAO! Isplivao dramatičan snimak pada letelice, javnost u ŠOKU! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023

Kamera je zabeležila dramatičan trenutak kada se avion srušio na ulicu u nigerijskoj prestonici Lagosu, a potom eksplodirao..Neverovatna scena odigrala se u prometnoj ulici nigerijske prestonice Lagosa - sportski avion pao je usred gužve, nedaleko od benzinske pumpe, pored cisterne, eksplodirao,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Čudo u Lagosu: Avion pao i eksplodirao, svi putnici preživjeli

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Avg.2023

LAGOS - Nevjerovatna scena odigrala se u prometnoj ulici najvećeg grada u Nigeriji Lagosa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.