Izvor: Politika, 05.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudo od lepinje

Povodom kulturno-turističke manifestacije "Dani Vranja", koja se od 9. septembra održava u Vranju, pekari ovdašnje "Gradske pekare" su uz pomoć Miodraga Markovića, tehnologa proizvodnje hleba i peciva iz Beograda, umesili lepinju koja može da konkuriše za Ginisovu knjigu svetskih rekorda.

– Lepinja, koju je pet majstora više od tri sata mesilo i oko sat vremena peklo, prečnika je tri metra, debljine 18 santimetara i teška 90 kilograma. Urađena je pletenjem kaiševa od naraslog testa, pa sada kad se lomi ima 600 manjih lepinja za pljeskavicu od 20 ćevapa – kaže inženjer Marković, zadovoljan radnom atmosferom u pekari.

A. D.

[objavljeno: 05.09.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.