Čudo na pesku

Izvor: Kurir, 24.Maj.2012, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudo na pesku

Kiša u Kuršumliji „izvajala“ figure identične onim u Đavoljoj varoši

KURŠUMLIJA - Đavolčići.

Na gomili peska
u blizini centra Kuršumlije pojavile su se figure identične čuvenim kulama u Đavoljoj varoši, samo što su ove oko sto puta manje. Turizmolog Radovan Tanasković, koji se ovim fenomenom prirode bavi četiri decenije, kaže da je ovo prvi put da se figure pojave van Đavolje varoši.

- Naučnici pojavu figura >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na pesku objašnjavaju kao posledicu „bombardovanja“ kišnim kapima - kaže Tanasković.

Pažljivim posmatranjem figura može se uočiti da su one grupisane na dva mesta, slično figurama u Đavoljoj varoši. Svaka kula je pokrivena „kapom“, to jest malim kamenom.

(M. Đ.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.