Čubrilović izbačen iz stranke

Izvor: B92, 20.Nov.2018, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čubrilović izbačen iz stranke

Nedeljko Čubrilović isključen je iz Demokratskog narodnog saveza (DNS), dan pošto je izabran za predsednika skupštine Republike Srpske.

Nakon sednice Predsedništva DNS u Banjoj Luci, Marko Pavić je rekao da su iz DNS takođe isključeni i Spomenka Stevanović, Damir Čopić, Milan Dakić i Spomenko Stojanović.

Čubrilović je juče izabran za predsednika Narodne skupštine RS, ali bez podrške lidera dojučerašnje matične stranke, čiji je bio jedan od osnivača.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U DNS vlada raskol, gde je jedna opcija bliska predsedniku Marku Paviću, a druga Čubriloviću, koji je, na predlog Pavića, smenjen s funkcije njegovog zamenika.

DNS je na oktobarskim izborima osvojio 12 poslaničkih mandata, ali se ispostavilo da neki od njih nisu radili u korist koalicije DNS sa SNSD.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.