Čubrilović čestitao Dan vojske

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2015, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čubrilović čestitao Dan vojske

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je komandantu, oficirima, podoficirima, vojnicima i građanima Dan Vojske Republike Srpske i Dan Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju VRS.

Čubrilović je naveo da je Vojska Republike Srpske bila odbrambena vojska koja je branila vjekovna ognjišta srpskog naroda u BiH i bila istinska snaga naroda, jer su u njoj bili gotovo svi sposobni muškarci >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u Srpskoj.

On je podsjetio da je Narodna skupština prije 23 godine donijela odluku o formiranju Vojske Republike Srpske, kao odgovor na događaje koji su najavljivali ratni sukob u bivšoj jugoslovenskoj republici BiH.

"Istorijski značaj Vojske Republike Srpske je u tome što je ona, u skladu sa Ustavom i zakonom, štitila narod Republike Srpske, branila svoju teritoriju i dala nemjerljiv doprinos stvaranju i očuvanju Republike Srpske", naveo je Čubrilović u čestitki.

On je dodao da se Vojska Republike Srpske borila za slobodu i očuvanje osnovnih ljudskih prava koje imaju i drugi narodi.

Čubrilović je podsjetio da je u temelje Republike Srpske živote ugradilo više od 23.000 boraca i da su oni najzaslužniji za slobodu i postojanje Republike Srpske, u okvirima međunarodno priznate BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.