Crveni telefon iz Hitlerovog bunkera na aukciji

Izvor: N1 televizija, 18.Feb.2017, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni telefon iz Hitlerovog bunkera na aukciji

Aukcijska kuća u američkoj saveznoj državi Merilend za vikend će ponuditi na prodaju telefon Adolfa Hitlera.

Crveni bakelitni telefon na čijoj su zadnjoj strani grb Trećeg Rajha nacističke Nemačke i ugravirano "ADOLF HITLER", prodaje sin britanskog generala, ser Ralfa Rejnera (1896-1977) koji ga je posle Drugog svetskog rata doneo iz Berlina.

Po jednoj verziji, general Rejner je telefon dobio od ruskih okupacionih snaga u Berlinu 1945. godine, a po drugoj ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sam uzeo iz napuštenog Hitlerovog bunkera, kao suvenir, i potom ga koristio u svojoj kući u Devonu, na jugu Engleske.

Telefon je procenjen na 200.000 do 300.000 dolara, a početna cena biće 100.000 dolara, rekao je aukcionar Bil Panagopulos.

On smatra da je taj telefon "oružje za masovno uništenje" jer je Hitler, koristeći ga, naredio mnoga ubistva.

Vlasnik je izrazio nadu da će telefon dospeti do nekog muzeja, gde će ostati kao večni podsetnik na nacističke zločine.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Na prodaju Hitlerovo "oružje za masovno uništenje"

Izvor: B92, 18.Feb.2017

Aukcijska kuća u američkoj saveznoj državi Merilend za vikend će ponuditi na prodaju telefon Adolfa Hitlera...Crveni bakelitni telefon na čijoj su zadnjoj strani grb Trećeg Rajha nacističke Nemačke i ugravirano "ADOLF HITLER", prodaje sin britanskog generala, ser Ralfa Rejnera (1896-1977) koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.