Crveni krst otvorio žiro račun za pomoć istočnoj Africi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2011, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni krst otvorio žiro račun za pomoć istočnoj Africi

BEOGRAD -

Crveni krst Srbije pozvao je institucije, kompanije i građane da uplatom novca pomognu stanovnicima roga Afrike, regiona koji je pogodila katastrofalna suša, najdramatičnija u poslednjih 60 godina.

Crveni krst je naveo da je suša pogodila Keniju, Etiopiju, Somaliju, Džibuti i Eritreju i ugrozila veliki broj ljudi, posebno dece, starih i osoba sa invaliditetom i izazvala velike ljudske žrtve.

Novac se može uplatiti na poseban račun Crvenog krsta Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broj 255-0013100104000-04 sa naznakom "Pomoć stanovništvu Afrike".

"Prikupljena novčana sredstva Crveni krst Srbije uputiće na račun Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca kako bi se omogućilo dostavljanje humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu", piše u saopštenju.

Dodaje se da je do sada pružena humanitarna pomoć Međunarodnog Crvenog krsta usmerena na obezbeđivanje hrane, skloništa, zdrave pijaće vode i uređenje sanitarnih uslova života i osnovnih uslova za očuvanje zdravlja.

"Namera je da se pomoć pruži svima koji su ugroženi sa što manje pomeranja stanovništva koje je već iscrpljeno ovom dugotrajnom elementarnom nepogodom", piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomozimo gladnoj deci Afrike!

Izvor: Mondo, 24.Avg.2011

Crveni krst Srbije pozvao je danas institucije, kompanije i građane da uplatom novca pomognu stanovnicima roga Afrike. U Srbiji, preko UNICEF-a već skupljeno 2,7 miliona dinara za gladne.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.