Crvene brigade: Nismo mi!

Izvor: RTS, 24.Maj.2012, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvene brigade: Nismo mi!

Radikalne levičarske Crvene brigade negirale da su pre nekoliko dana postavile bombu u školi u Brindiziju u Italiji, kada je poginula jedna devojka i ranjeno deset osoba. Još nije utvrđena autentičnost pisma, koje su Crvene brigade poslale novinskoj agenciji Ansa.

U pismu koje su navodno poslale radikalne levičarske Crvene brigade italijanskoj agenciji Ansa ta grupa negira da je postavila bombu u školi u Brindiziju u čijoj je eksploziji 19. maja poginula jedna 16-godišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << devojka i ranjeno deset osoba.

"Naše mete svakako nisu ni učenici ni radnici. Naše mete su druge - direktori, vladajuća klasa, bankari i državne prostitutke", navodi se u pismu, saopštila je Ansa.

Italijanska agencija navodi da je ovo pismo potpisala ćelija Crvenih brigada i da se na njemu nalazi logo Crvenih brigada, prenosi Rojters, kao i da vlasti još nisu utvrdile autentičnost pisma.

Ta grupa je inače odgovorna za brojne smrtonosne napade tokom 70-tih godina prošlog veka.

Italijanska policija je ovih dana ponovo pregledala video snimak koji su snimile bezbednosne kamere u momentu kada je osumnjičeni aktivirao bombu u blizini škole u Brindiziju.

Na njemu se vidi da je osumnjičeni koristio daljinski upravljač i da je nekoliko trenutaka posle eksplozije pobegao ka obližnjoj uličici i nestao iz vidokruga kamere.

Istražitelji su objavili i sliku čoveka sa zalizanom kosom kako stoji ispred škole u subotu ujutru i posmatra učenike dok izlaze iz autobusa.

Policija još nije utvrdila koji su motivi ovog napada, a istraga je u toku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.