WSL: Vojvodina na korak od finala

Izvor: B92, 07.Apr.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WSL: Vojvodina na korak od finala



Aktuelni šampioni Srbije, odbojkaši Vojvodine savladali su Crvenu zvezdu sa 3:2 (21:25, 25:20, 37:35, 31:33, 16:14) u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Wiener lige i tako poveli u seriji 2:0. Treći meč igra se 10. aprila u Novom Sadu. Meč je trajao dva sata i 22 minuta, a Novosađani su uspeli da iskoriste osmu meč loptu.

U prvom setu Zvezda je zahvaljujući boljem servisu uspela da se odlepi posle drugog tehničkog tajm auta na 20:16. Vojvodina, koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meč počela bez kapitena Zorana Jovanovića zbog povrede šake u prvom setu imala je prilično slab prijem, ali i servis, pa je Zvezda imala olakšan posao u napadu.

Sve do 19:18 u drugom setu činilo se da će Zvezda steći i dva seta prednosti, a onda je proradio blok Novosađana. Sa pet poena u nizu (19:23), aktuelni šampion Srbije stekao je nedostižnu prednost.

Drama u trećem setu trajala je skoro 40 minuta, a na kraju se radovala Vojvodina. Novosađani su u završnicu seta ušli sa prednošću od dva poena, imali su i dve vezane set lopte, ali ih nisu iskoristili. Usledila je igra poen za poen, u kojoj je Zvezda propustila šest set lopti, a gosti iskoristili svoju osmu, kad je Ateljević ispucao blok aut, posle sjajne odbrane Srđana Jovanovića.

Četvrti set je počeo žutim kartonom za trenera Crvene zvezde Željka Bulatovića, a odmah potom, pošto je drugi sudija Davidović ukazao glavnom da mu je Bulatović još nešto prigovorio, prvi trener Crvene zvezde dobio je crveni karton, isključenje do kraja seta.

Vodila je Zvezda 18:15 u četvrtom setu, ali je Vojvodina izjednačila već na 19:19. Imao je domaćin vođstvo do 22:20 a onda je usledila serija gostiju od 4:0. Na servise Željka Čoriča, Novosađani su vezali četiri poena, poveli 24:22, ali im opet dve vezane, ovog puta meč lopte, nisu bile dovoljne da ostvare trijumf. Domaćin je imao čvršće nerve, gosti su u presudnim momentima pogrešili, prvo je Ateljević izblokiran, a onda je zaista sjajni Čupković ispucao u aut, za konačnih 33:31.

Peti period, kao i prethodna četiri, doneo je pregršt uzbuđenja, a Zvezda je u završnicu ušla sa poenom prednosti - 11;10. Ipak, Vojvodina je smogla snage da se izdigne, da zaigra još jače, a čovek odluke bio je Srđan Jovanović, koji je doneo i poslednji poen, kad je izblokirao mladog dizača crveno belih Nemanju Stefanovića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojvodina ponovo bolja od Zvezde u polufinalu plejofa

Izvor: Blic, 07.Apr.2008

Odbojkaši novosadske Vojvodine poveli su u polufinalnoj seriju plej ofa prvenstva države sa 2:0 u pobedama, pošto su i večeras u Beogradu savladali ekipu domaće Crvene zvezde sa 3:2 (21:25, 25:20, 37:35, 31:33 i 16:14).....Posle skoro dva i po sata uzbudljive i neizvesne utakmice, odbojkaši Voijvodine...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.