Crteži Katarine Nedeljković u smederevskoj galeriji

Izvor: RTS, 13.Okt.2018, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crteži Katarine Nedeljković u smederevskoj galeriji

U galeriji Centra za kulturu Smederevo otvorena je izložba crteža Katarine Nedeljković, koja je do sada imala dvanaest samostalnih i pedesetak kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.
Katarina Nedeljković oprezno, studiozno i analitički radi na svom crtežu, kao posebnoj likovnoj disciplini. U njenom fokusu je ljudska figura čija je uloga da dočara stanje svesti u današnje vreme, nestajanje vrednosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napuštenost i gubitak individualnosti.
Katarina Nedeljković završila je srednju Umetničku školu u Nišu. Diplomirala je i završila master studije na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, odsek za Primenjenu umetnost, smer zidno slikarstvo, gde radi kao asistent u nastavi na predmetima Anatomsko crtanje, Akt i Crtanje i slikanje. Doktorand je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, na studijskom programu za Digitalnu umetnost Interdisciplinarnih studija, član Udruženja likovnih umetnika Srbije od 2015, rukovodilac likovne sekcije udruženja Alternativnog omladinskog centra ALTOM.
Do sada je imala dvanaest samostalnih izložbi i pedesetak kolektivnih, u zemlji i inostranstvu, a njeni radovi se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama. 
Učesnica je petnaest likovnih kolonija nacionalnog i međunarodnog karaktera.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.