Izvor: Blic, 28.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crta

Već pet meseci ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa vredan oko milijardu i po evra je tajna. Prvo je sam po sebi bio tajna. Onda nije mogao da se objavi jer koncesionar ne dozvoljava. E onda je bio tajna jer to traži američka firma koja je autor ugovora.

Vlada Srbije je prošlog petka, po drugi put (!?), odlučila da objavi ugovor sa aneksima, ali da se ne objave aneksi koji govore o tome kako se konzorcijum koji gradi autoput zadužio kod banaka. OK, razumljivo.

Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nadležni u Vladi trebalo bi da znaju da strpljenje ne znači i zaboravnost. Javnost nije progutala mamac u vidu javno saopštene odluke da bi ugovor trebalo da bude javan. Aneksi koji govore o pravima i obavezama koncesionara i banke i nisu nešto što su građani želeli da vide i ne smeju da budu razlog za odugovlačenje, davanje informacija na kašičicu. Sem ako neko u međuvremenu ne pegla ugovor. Koncesija za autoput treba da posluži da se uvid u tu vrstu investicija uspostavi kao pravilo, a ne da bude usamljeni incident.

Tu se podvlači crta preko koje se ne ide. Kad smo kod crte - svi se spremaju za izbore, pregovaraju o kandidatima... Da li neko razmišlja kako će u predizbornoj trci da izađe pred građane i objasni im zašto posle pet meseci ne znaju kako se upravlja njihovom imovinom?

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.