Crnogorskom političaru preti sud zbog izjava o RS

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2012, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorskom političaru preti sud zbog izjava o RS

Profesor banjalučkog Pravnog fakulteta Petar Kunić smatra da postoji utemeljen osnov za podizanje optužnice protiv savetnika predsednika Skupštine Crne Gore Andreja Nikolaidisa zbog izjave povodom proslave 20 godina od formiranja Republike Srpske. Državni tužilac Crne Gore Ljiljana Klikovac rekla je da će tužilaštvo ispitati Nikolaidisove izjave.

"Takve stvari se kažnjavaju u savremenom svetu, jer su Nikolaidisovi stavovi poziv na činjenje zločina. On svojim pisanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << može uticati na mlade ljude što je potencijalno veoma opasno", rekao je Kunić.

On je ocijenio da izjave kojima se poziva na zločin, u svakom slučaju, treba sankcionisati.

"U Crnoj Gori se često pojavljuju 'izrodi', ali je sreća što je reč o pojedincima među kojima je i Nikolaidis", dodao je Kunić.

Andrej Nikolaidis objavio je na portalu "Analitika" komentarišući proslavu 20 godina postojanja Republike Srpske u dvorani "Borik" u Banjaluci. Nikolaidis je u komentaru napisao da bi "civilizacijski iskorak bio da je upotrebljen eksploziv u dvorani 'Borik' u kojoj su glavari, duhovnici i umetnici proslavljali 20 godina Srpske".

Izjave savetnika predsednika Skupštine Crne Gore Andreja Nikolaidisa povodom proslave 20 godina od formiranja Republike Srpske biće predmet interesovanja nadležnog tužilaštva, saopštila je osnovni državni tužilac u Podgorici Ljiljana Klikovac.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.