Crnogorsko primorje bez struje

Izvor: RTS, 09.Jul.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorsko primorje bez struje

Zbog opterećenosti elektromreže, deo Podgorice i čitavo Crnogorsko primorje ostali bez struje. Očekuje se da će kvar ubrzo biti otklonjen, saopšteno iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

Deo Podgorice i čitavo Crnogorsko primorje ostali su bez struje nešto pre 15 sati, usled preopterećenosti elektromreže, saopšteno je iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

Do kvara je, kako se navodi, došlo zbog povećane potrošnje struje.

Usled povećane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potrošnje, koja uslovljava preopterećenje elemenata transformatora na trafo-stanici "Podgorica 2", došlo je do prekida u napajanju strujom dela Podgorice i kompletnog Crnogorskog primorja, saopštio je CGES.

Kako se dodaje u saopštenju, ekipe CGES-a su na terenu i čine sve da napon bude uspostavljen u područjima gde nema struje.

Očekuje se da napajanje električnom energijom uskoro bude uredno, saopšteno je iz CGES-a.

Crna Gora je na udaru toplotnog talasa, jer temperature dostižu čak 40 stepeni Celzijusa, zbog čega je upotreba klima-uređaja povećana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.