Crnogorski mediji: U Kolumbiji uhapšen Šarićev saradnik

Izvor: B92, 06.Maj.2023, 22:43

Crnogorski mediji: U Kolumbiji uhapšen Šarićev saradnik

U Kolumbiji je uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca, 37-godišnji Manuel Vulić.

Kako piše portal "Semana", on je uhapšen u akciji kolumbijske policije i Interpola. Kod sebe je imao lažna slovenačka dokumenta, a hrvatski mediji javili su da je Vulić radio za optuženog Darka Šarića, prenosi RTCG.

Predstavljao se pod imenom Borut Mozgan, a kolumbijski mediji navode da je u Kolumbiji živeo oko tri godine i da se predstavljao kao međunarodni policajac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koga su angažovale diplomatske misije.

Agencija iz SAD-a obavestila je Kolumbiju da se Vulić nalazi u njihovoj zemlji. Uhapšen je u gradu Pereiri na zapadu Kolumbije. Kolumbijski mediji navode da je Vulić navodni vođa međunarodne organizacije koju čini nekoliko hrvatskih državljana, a koja se navodno bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Evropu, piše „Slobodna Dalmacija“.

Uvidom u dosije, istraga pokazuje da se osim trgovine drogom, mreža čiji je Vulić vođa bavi i ubistvima te kupovinom prodajom i proizvodnjom oružja i eksploziva iz BiH.

Navode da je Vulić poznat pod nadimkom „Veneno“(otrov) ima 37 godina i rodom je iz Zagreba.

"Traži ga Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) zbog neovlašćene proizvodnje i prometa droga uz učešće u zločinačkom udruženju, teških ubistava i nezakonite nabavke oružja i eksplozivnih stvari", rekao je istražitelj za "Semanu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca uhapšen u Kolumbiji, bavio se i prodajom oružja iz BiH

Izvor: Danas, 07.Maj.2023, 08:44

Jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca, 37-godišnji Manuel Vulić, uhapšen je u Kolumbiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.