Crnogorski Savet: Napad na mladića nije na nacionalnoj osnovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2020, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorski Savet: Napad na mladića nije na nacionalnoj osnovi

Napad grupe neidentifikovanih osoba na mladića J. V. iz Danilovgrada, u ponedeljak u Podgorici, nije bio na nacionalnoj osnovi, utvrdio je crnogorski Savet za građansku kontrolu rada policije i konstatuje da, kako kažu, bespredmetno i kontraproduktivno postupanje organa i zvaničnika drugih država ne doprinosi rešavanju ovog slučaja.

U saopštenju objavljenom na portalu RTCG se navodi da će pravni epilog ovog slučaja biti rešen u okviru prekršajnog postupka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Napad na J.V. se dogodio u ponedeljak uveče u Podgorici nakog svečanog dočeka crnogorskih vaterpolista na centralnom gradskom trgu.

Snimak ovog napada objavljen je na društvenim mrežama i informativim portalima, a mediji su preneli da je napadnut pripadnik srpske zajednice u Crnoj Gori zbog toga jer je pokazao "tri prsta".

Da ovaj napad nije bio na nacionalnoj osnovi "neupitno ukazuju dosadašnje izjave oštećenog građanina i očevidaca", utvrdio je Savet.

Navodi se i da je razmatrajući ovaj slučaj, Savet utvrdio profesionalno postupanje službenika Centra bezbednosti Podgorica.

Savet je kažu razmotrio ukupnu situaciju u zemlji i ukazao da su svi državni organi dužni da profesionalno obavljaju svoj posao, te da su i mediji odgovorni da doprinose objektivnom sagledavanju stvarnosti i imaju društvenu odgovornost da budu deo rešenja, a ne problema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

CG SAVET ZAKLJUČIO: Mladić iz Danilovgarada nije pretučen na nacionalnoj osnovi!

Izvor: Kurir, 29.Jan.2020

Napad grupe neidentifikovanih osoba na mladića J. V. iz Danilovgrada, u ponedeljak u Podgorici, nije bio na nacionalnoj osnovi, utvrdio je crnogorski Savet za građansku kontrolu rada policije i konstatuje da, kako kažu, bespredmetno i kontraproduktivno postupanje organa i zvaničnika drugih država...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.