Crnogorska vlast je počinila tri velika greha

Izvor: B92, 07.Jan.2019, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Crnogorska vlast je počinila tri velika greha"

U svim hramovima Mitropolije crnogorsko-primorske je liturgijski proslavljen Božić.

Centralnu liturgiju u sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog u Podgorici služio je arhiepiskop cetinjski, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije je u besedi nakon liturgije poručio da je crnogorska vlast počinila više grehova od kojih su tri najizraženija: stvaranje lažne crkve, priznanje lažne države na Kosovu i uvođenje sankcija Rusiji.

Crnogorska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlast, kako je rekao, ne priznaje obnovljenu Cetinjsku bogosloviju, iako je ona već iznedrila više od 20 generacija bogoslova.

“Sad stvaraju i svoje crkve. Možete misliti koji je to stid i sram za Crnu Goru, za Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog, da bezbožnici i prodane duše stvaraju neke svoje crkve. Stid i sram je što oni danas izmišljaju nekakvu svoju autofekalnu crkvu, da oprosti ova svetinja. Od otpadaka crkovnih prave crkvu, od onih koji ne služe Bogu Hristu nego sebi i svojim interesima. To je stid i sram današnje Crne Gore, odnosno onih koji su na vlasti“, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

On se osvrnuo i na najavu vlasti da će, kako on tvrdi, otimati crkvene hramove sagrađene pre 1920. godine rekavši da je to "još jedno bezumlje", prenosi CDM.

Prema njegovim rečima, veliki je greh i odricanje crnogorske vlasti od Kosova i Metohije i predavanje Metohije, za čije oslobođenje su poginuli mnogi Crnogorci, “u ruke onih koji su stid i stram za časni albanski narod - razbojnicima i enverhodžistima”.

“To je stid i sram vlasti, a ne Crne Gore, jer Crna Gora to ne prihvata“, poručio je mitropolit Amfilohije.

Treći greh, prema njegovim rečima, jeste uvodenje sankcija Rusiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.