Crnogorska vlada: Hotel MUP-a Srbije ne može da bude karantin

Izvor: B92, 21.Mar.2020, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorska vlada: Hotel MUP-a Srbije ne može da bude karantin

Crnogorska Vlada saopštila je da hotel Beograd u Bečićima nije predložen i ne može biti karantin za građane kojima zdravstvene vlasti izriču meru izolacije.

"Opštine, odnosno jedinice lokalne samouprave, ne odlučuju koji će objekat biti proglašem karantinom. To je nadleženost Vlade na predlog Ministarstva zdravlja", navela je crnogorska vlada.

Iz ambasade Srbije juče je saopšteno da je na predlog Opštine Budva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluku da se hotel MUP-a Srbije u Bečićima ustupi i stavi na raspolaganje Opštini Budva za privremeni karantin.

U Crnoj Gori je večeras potvrđen još jedan slučaj zaraženog korona virusom tako da je sada u zemlji 14 zaraženih.

U Crnu Goru je večeras stiglo 2.000 testova na korona virus, donacije Kine i Turske, objavljeno je na Tviter nalogu Vlade Crne Gore. Predsednik Milo Đukanović odložio je takođe večeras lokalne izbore u Tivtu koji su bili zakazani za 5. april zbog epidemiološke situacije.

Izbori u Tivtu biće održani 90 dana od dana kada odlukama nadležnih državnih organa i zdravstvenih institucija bude potvrđeno da je prestala opasnost od unošenja i širenja zarazne bolesti u Crnu Goru, zbog kojih su mere i uvedene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.