Crnogorska tajna policija prati vehabije

Izvor: Vesti-online.com, 19.Avg.2010, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorska tajna policija prati vehabije

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) pojačala je aktivnosti na praćenju osoba u Crnoj Gori za koje se sumnja da pripadaju ili su povezani sa vehabijskim pokretom, piše podgorički list "Dan".

Službenici tajne policije dobili su od nadležnih istražnih organa odobrenje da prate i prisluškuju više osoba u Plavu, Gusinju, Rožajama i Bijelom Polju koje su, navodno, povezane sa vehabijama.

Ovakva akcija tajne policije počela je pre dva dana odmah pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je u Novom Pazaru krajem prošle nedelje održana prva sednica Odbora za obnovu Narodnog veća Sandžaka čiji je cilj vraćanje autonomije na tom delu.

Kako ta autonomija podrazumeva i pripajanje nekoliko crnogorskih opština na severu, ANB je počela sa bezbedonosnom procenom i proverom više osoba zbog eventualnih veza sa "autonomašima".

Predsednik Odbora za obnovu Narodnog vijeća Sandžaka Džemail Suljević smatra da ideja o proglašenju autonomije Sandžaka, koja bi podrazumevala i deo Crne Gore, nije napad na teritorijalni integritet države.

Suljević je rekao da je Sandžak istorijska regija, sadašnja i buduća stvarnost i da se "ne može ničijom pričom i nasiljem izbrisati", prenose podgoričke "Vijesti".

U Crnoj Gori se prema podacima tajne policije, navodi podgorički list, nalazi od 100 do 120 vehabija. ANB ima podatke da vehabije u Crnoj Gori primaju značajna finansijska sredstva preko islamskih humanitarnih organizacija, tvrdi "Dan".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Crnogorska policija prisluškuje i prati vehabije

Izvor: Cafe.ba, 19.Avg.2010

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost pojačala je aktivnosti na praćenju osoba u Crnoj Gori za koje se sumnja da pripadaju ili su povezani sa vehabijskim pokretom, potvrđeno je listu Dan iz više izvora.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.