Crnogorska partija za promenu Ustava Srbije

Izvor: RTS, 29.Apr.2012, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorska partija za promenu Ustava Srbije

Pored decentralizacije Srbije potrebna i decentralizacija Vojvodine, kako bi se izbegla "novosadizacija" umesto sadašnje "beogradizacije, navodi Crnogorska partija.

Crnogorska partija zauzela se za promenu Ustava Srbije, kako bi se ostvarila široka autonomija Vojvodine, ali kako bi i sama pokrajina bila decentralizovana.

Ta stranka sa sedištem u Lovćencu, u Vojvodini, navela je u saopštenju da se zalaže za definisanje zakonodavne, izvršne i sudske autonomije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pokrajine po ugledu na regione najrazvijenijih evropskih država, kao i za definisanje izvornih prihoda i imovine Vojvodine.

Crnogorska partija smatra da je pored decentralizacije Srbije potrebna i decentralizacija Vojvodine, kako bi se izbegla "novosadizacija" umesto sadašnje "beogradizacije", i to tako što će se precizno utvrditi ingerencije organa lokalne samouprave u okviru pokrajine, sa posebnim akcentom na utvrđivanju njihovih izvornih prihoda i imovine.

Da bi se to postiglo, nakon promene Ustava Srbije potrebno je izmeniti i Statut Vojvodine, navela je Crnogorska partija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.