Crnogorci, koliko vas je? Poznati prvi rezultati popisa

Izvor: B92, 25.Jan.2024, 12:14

Crnogorci, koliko vas je? Poznati prvi rezultati popisa

Uprava za statistiku Crne Gore Monstat prvi put je danas iznela podatke o rezultatima popisa stanovništva.

U Crnoj Gori živi 633.158 stanovnika, saopšteno je na konferenciji.

Podsetimo, na popisu 2011. godine Crna Gora je imala ukupno 620.029 stanovnika.

Direktor Monstata Miroslav Pejović saopštio je da su se stekli uslovi za objavu preliminarnih rezultata, da bi se tokom godine sukcesivno objavljivali ostali podaci.

Nepomenuo je da su ovi podaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podložni promenama, odnosno reviziji do objave konačnih rezultata.

"Uspešno je relizovan, a naš rad nastavljamo u skladu sa zakonom i profesionalno", poručio je on.

Preliminarni rezultati obuhvatiće objavljivanje rezultata popisa, po naseljima, jedinicama lokalne samouprave i za teritoriju Crne Gore o broju stanovnika, domaćinstava i stanova i drugih nastanjenih prostorija. Podsetimo, popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2023. godine je počeo 3. decembra i završen je 28. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OBJAVLJENI PRVI ZVANIČNI REZULTATI POPISA STANOVNIŠTVA U CRNOJ GORI

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2024

Uprava za statistiku Crne Gore Monstat prvi put iznosi zvanične podatke o rezultatima popisa stanovništva...U Crnoj Gori živi 633.158 stanovnika, saopšteno je na konferenciji...Pomoćnica direktora Uprave za statistiku Snežana Remiković rekla je da je broj stanovnika porastao nekih dva odsto...Prema...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.