Crni vikend na putevima BiH: Mladić poginuo, osmoro povrijeđeno

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2016, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crni vikend na putevima BiH: Mladić poginuo, osmoro povrijeđeno

BRČKO, TUZLA - Jedna osoba je poginula, a osam je povrijeđeno u pet odvojenih saobraćajnih nesreća koje su se ovog vikenda desile u Brčkom, Srebreniku, Prijedoru i Tuzli.

Crni vikend mogao se na putevima u BiH naslutiti u petak u Brčkom, gdje je u stravičnoj nesreći stradao Elvis Aljić (19) iz mjesta Prutače iz ovog distrikta.

On je na lokalnom putu Brčko - Maoča vozio automobil BMW kada je krenuo da pretiče kamion s kojim se zakačio, a zatim sletio sa ceste, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << slomio stub ulične rasvjete, proletio kroz dvorište i završio na njivi.

Ostao je mrtav na licu mjesta, a Elvis Džafić (20), suvozač u njegovom autu, nekim čudom se "izvukao" s lakšim tjelesnim povredama.

Samo nekoliko sati ranije, na pružnom prelazu u mjestu Ormanica, kod Srebrenika, voz "Željeznica FBiH" udario je kombi preduzeća za dostavu "Euroekspres".

Prema izjavama očevidaca, voz je gurao vozilo oko 100 metara. Vozač kombija M.S. iz Brčkog je lakše povrijeđen jer se lokomotiva zakucala u desnu stranu kombija u kojem nije bilo suvozača.

U ovoj opštini u subotu, sat poslije ponoći, na lokalnom putu u mjestu Lisovići sa puta je sletio automobil mazda i udario u betonski propust.

Prema nezvaničnim podacima, vozač i suvozač zadobili su teške povrede i prebačeni su u tuzlansku bolnicu, dok iz MUP-a Tuzlanskog kantona nisu saopštili njihov identitet.

U subotu oko 18.30 na lokalnom putu u Donjim Orlovcima, kod Prijedora, sudarili su se automobili reno megan i audi A4, a povrijeđeni su vozač i suvozač u renou, kao i vozač audija. Oni su prebačeni u Opštu bolnicu u Prijedoru, a u njihovom izvlačenju iz slupanih automobila učestvovali su i vatrogasci.

Posljednji u nizu udesa desio se u subotu u večernjim satima u Ulici husinskih rudara u Tuzli, a gdje su povrijeđeni A.K. i A.R., vozač i suvozač vozila pežo.

Vozač je, kako saznajemo, pri velikoj brzini izgubio kontrolu nad autom i udario u dva parkirana vozila, nakon čega se prevrnuo na krov. On i suvozač su prebačeni u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje im je pružena pomoć.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.