Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2018, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crni rekord u Meksiku: U 2017. godini 25.000 ubistava

MEKSIKO SITI - Tokom 2017. godine u Meksiku je zabilježeno više od 25.000 ubistava što predstavlja rast od nevjerovatnih 25 posto u odnosu na 2016. godinu.

Ovo su podaci Ministarstva unutrašnjih poslova u kojima se kaže da je tokom 2017. svakodnevno registrovano oko 70 ubistava što je rezultiralo brojem od 25.339 likvidacija. Imajući to u vidu, prošla godina jer najgora od 1997. kada je Mekisko počeo da prati statistiku ubistava, prenosi Klix.ba.

Naime, u Meksiku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od 2006. godine traje svojevrsni rat protiv kriminalaca i narkokartela. Pored svakodnevnih žrtava u okršajima s policijom, ali i međusobnog okršaja bandi, na udaru su i novinari. Samo u prošloj godini ubijeno je njih šest, što je neke listove natjeralo da se ugase zbog prevelike opasnosti prilikom rada.

Crna statistika je nastavljena i u januaru 2018. jer je ubijen još jedan novinar. Ova statistika pokazuje da je Mekisko najgora država za novinare u zapadnoj hemisferi.

Što se tiče broja ubistava, Meksiko je na trećem mjestu u svijetu, dok je na drugom Indija a na prvom Brazil sa preko 50.000 ubistava godišnje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.