Crni oblaci se nadvijaju nad Evropom: Stari kontinent je postao MEKA terorizma!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2017, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crni oblaci se nadvijaju nad Evropom: Stari kontinent je postao MEKA terorizma!

Na to ukazuju poražavajući statistički podaci

U 2016. godini osam država Evropske unije prijavilo je ukupno 142 napada, kako onih koji su propali i sprečeni, tako i oni koji su izvršeni, pokazuje izveštaj Evropola o terorizmu.

Kako se navodi u 10. izdanju godišnjeg "Izveštaja o stanju i trendovima terorizma u EU" za prošlu godinu, ukupno su 142 osobe poginule u terorističkim napadima, 379 je povređeno u EU, a 1.002 osobe su uhapšene zbog terorizma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Više od polovine napada, odnosno njih 76, prijavilo je Ujedinjeno Kraljevstvo, ističe se na sajtu Evropola.  Francuska je prijavila 23, Italija 17, Španija 10, Grčka 6, Nemačka 5, Belgija 4, a Holandija jedan napad.

Foto: Reuters

Iako je zabeležen veliki broj terorističkih napada koji nisu povezani sa džihadizmom, većina poginulih je izgubula život u terorističkim napadima koje su izazvali džihadisti.

Eksplozivi su korišćeni u 40 odsto napada, a žene i mladi, čak i deca, imaju sve veće operativne uloge u vršenju terorističkih aktivnosti u EU, upozorava se u izveštaju.

Foto: Profimedia/ilustracija

Većina hapšenja je povezana sa džihadističkim terorizmom, a broj tih hapšenja porastao je treću godinu za redom.

Takođe, Evropski centar za borbu protiv terorizma pri Evropolu podržao je 127 istraga za borbu protiv terorizma u 2016, što pokazuje jasnu naznaku rastućeg opsega aktivnosti džihadista, ocenjuje se u izveštaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.