Crna subota u Iraku

Izvor: RTS, 21.Sep.2013, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna subota u Iraku

Najmanje 92 osobe poginule u nizu bombaških napada u Iraku. Samo na jednoj sahrani u predgrađu Bagdada poginule 72 osobe. Severno od prestonice, u napadu na policijsku stanicu ubijeno 11 specijalaca.

U seriji napada u Iraku poginule su najmanje 92 osobe, javile su agencije.

Najkrvaviji napad dogodio se na jednoj sahrani u šiitskom delu Bagdada, kada su dvojica bombaša, od kojih jedan u automobilu, aktivirali eksploziv, preneo je AP.

U tom napadu u bagdadskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četvrti Sadr siti, život su izgubile 72 osobe, među kojima ima žena i dece, dok je više od 120 ranjeno.

Ranije danas, u bombaškom samoubilačkom napadu na sedište policije u Baidžiju i još nekoliko odvojenih napada u Mosulu, ubijeno je 11 pripadnika iračkih snaga bezbednosti i 25 je ranjeno, saopštila je policija.

Četiri bombaša samoubica upali su u sedište policije u Baidžiju na oko 250 kilometara od Bagdada na severu Iraka i ubili sedam policajaca i ranili još 21.

Policija je uzvratila i ubila jednog bombaša samoubicu, dok su trojica uspela da aktiviraju pojaseve sa eksplozivom unutar policijskog kompleksa, mada većina pripadnika specijalnih jedinica nisu bili u policijskoj bazi u trenutku napada.

U drugim odvojenim napadima, naoružani napadači ubili su dva zatvorska čuvara u napadu na njihove kuće u selu u blizini Mosula, bivšeg ekstremističkog uporišta na 360 kilometara od Bagdada.

U Mosulu su još dva vojnika ubijena i četvoro je ranjeno kada je automobil bomba raznela vojni konvoj.

U Iraku je u periodu od aprila do avgusta poginulo više od 4.000 ljudi, prema podacima Ujedinjenih nacija. U septembru je do sada smrtno stradalo 396 ljudi, prema statistici američke agencije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.