Izvor: Blic, 29.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Crna državo, šta si dozvolila'

'Crna državo, šta si dozvolila'

Stručnjaci Instituta za sudsku medicinu zajedno sa vojnim istražnim organima na čelu sa Vukom Tufegdžićem juče su na groblju u Beloj Reci kod Šapca obavili ekshumaciju i ponovnu obdukciju tela poginulog vojnika Dragana Jakovljevića. Roditelji i rodbina Dragana Jakovljevića na groblju došli su nešto pre 10 časova i protivili se ekshumaciji i obdukciji. Ipak, uz ubeđivanja Bože Pelevića, predsednika nezavisne komisije za ispitivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << okolnosti pogibije dvojice gardista, dozvolili su da ekshumacija počne oko 12 časova.

Majka poginulog vojnika Rosa nije mogla da prisustvuje ovom činu, a odlazeći sa groblja glasno je naricala: 'Crna državo, što si dozvolila da ti ubijaju sinove.'

Božo Prelević jedini se obratio novinarima i rekao da se porodici Jakovljević desila užasna tragedija i da se istina o tome mora saznati. On je napustio Belu Reku oko 12 časova. Obdukcija je završena oko 16.30, a u prisustvu roditelja, rodbine i prijatelja, Dragan Jakovljević je ponovo sahranjen.

Novinarima nije bio dozvoljen pristup, a na oko 200 metara od groblja bila je patrola policije i vojne policije.

Vuk Tufegdžić, vojni istražni sudija, posle obdukcije odmah je napustio ovo mesto i nije se ni obraćao novinarima.

Inače, vojnik Dragan Jakovljević sahranjen je na groblju u Beloj Reci 7. oktobra, a roditelji nisu dozvolili ekshumaciju 24. oktobra. D. E.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.