Crna brojka: Više od 28.000 mrtvih

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 16:41

"Crna" brojka: Više od 28.000 mrtvih

Najmanje 28.064 Palestinaca poginulo je u izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra, navelo je danas palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo je dodalo da je u istom periodu u izraelskim napadima povređeno 67.611 osoba, preneo je Rojters.

U protekla 24 sata, izraelske snage ubile su najmanje 117 Palestinaca i ranile 152 osobe u Pojasu Gaze, stoji u saopštenju.

Pored toga, u izraelskim vazdušnim napadima izvedenim rano jutros na Rafu poginuo je najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 31 Palestinac i to samo nekoliko sati nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je da je zatražio od vojske da planira evakuaciju stotine hiljada ljudi iz južnog grada Gaze uoči kopnene invazije, preneo je AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.