Crna Gora, zabrana tri broja Informera

Izvor: RTS, 01.Nov.2014, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora, zabrana tri broja "Informera"

Zbog ugrožavanja javnog morala, ugleda i časti čoveka, i kršenja Ustavom zagarantovanih prava i sloboda direktorke MANS-a Vanje Ćalović, Osnovni sud u Podgorici trajno je zabranio objavljivanje tri izdanja "Informera".

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Nenad Vujanović trajno je zabranio distribuciju već objavljena tri broja tog lista za 27, 28 i 29. oktobar, prenosi Tanjug.

Vujanović je, obrazlažući odluku, rekao da sadržina fotografija i tekstova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji se objavljuju u Informeru narušavaju javni moral društva, napominjući da je apsurdna situacija u kojoj se povlače tekstovi koji su već objavljeni.

"Delovali smo u skladu sa zakonskim ovlašćenjima. Nažalost, zakonska ovlašćenja su takva kakva jesu, sa mnogo propusta", rekao je Vujanović na izricanju presude, prenose podgoricki mediji.

Dodao je i da se radi o dnevnim novinama, koje su dostupne deci, i da ne stoji tvrdnja Informera da ne znaju o kome se radi, jer u tekstovima ukazuju na to da se na spornim fotografijama nalazi Ćalovićeva.

Osnovni sud je letos takođe zabranio distribuciju objavljenih tekstova Informera sa istom temom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.