Crna Gora uvela policijski čas od 19.00 do 5.00: Zabrana važi za sve, osim za izuzetke

Izvor: B92, 30.Mar.2020, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora uvela policijski čas od 19.00 do 5.00: "Zabrana važi za sve, osim za izuzetke"

Vlasti Crne Gore odlučile su danas da zabrane građanima izlazak iz stanova od 19.00 do 5.00 radnim danima, radi suzbijanja pandemije novog koronavirusa.

Nova mera Nacionalnog koordinacionog tela za zaštitu građana od koronavirusa vikendom će važiti od 13.00 u subotu do 5.00 u ponedeljak.

To telo je navelo da "zabrana važi za sve, osim za izuzetke obuhvaćene naredbom".

Vlada Crne Gore saopštila je da se zemlja nalazi "u prelomnom trenutku pandemije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenutku koji će u velikoj meri definisati dalji tok".

"U ovakvim situacijama, nažalost, ne postoji druga prilika. Ako ne budemo kadri svi zajedno da uložimo u zdravlje, moraćemo da uložimo mnogo više u saniranje posledica, a nažalost, biće i gubitaka ljudskih života, koje je nemoguće vratiti", navela je Vlada.

Vlasti su najavile da će uskoro objaviti koje će još mere preduzeti za suzbijanje koronavirusa.

Zaraza koronavirusom potvrđena je u Crnoj Gori kod 91 osobe, od kojih je jedna preminula.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.