Crna Gora uvela novu meru

Izvor: B92, 15.Jul.2020, 21:57

Crna Gora uvela novu meru

Podgorica -- Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti Crne Gore odlučilo je da samoizolacija za kontakte obolelih od kovida 19 traje 21 dan, pišu podgorički mediji.

Kako se navodi, NKT je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo da izmeni naredbe Ministarstva zdravlja koje se odnose na karantin i samoizolaciju lica koja su bila ili se sumnja da su bila u kontaktu sa osobama obolelim od korona virusa ili sa licima za koja postoji sumnja da su obolela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od ove bolesti, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju NKT se navodi da je samoizolacija do ozdravljenja, a najmanje 21 dan, određena i onima koji imaju pozitivan rezultat PCR test na novi korona virus, imaju blage simptome ili su bez simptoma bolesti.

U saopštenju piše i da na snazi ostaje i mera obaveznog smeštaja u karantin ili samoizolaciju crnogorskih državljana i rezidenata Crne Gore koji dolaze iz država sa kojima nije dozvoljeno odvijanje međunarodnog putničkog saobraćaja, u skladu sa propisanim epidemiološkim kriterijumima, u trajanju od 14 dana, na osnovu rešenja Sanitarne inspekcije, u skladu sa Protokolom postupanja sa oboljelima i kontaktima COVID-19 pacijenata Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlada Crne Gore donijela novu mjeru

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jul.2020

PODGORICA - Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) Crne Gore odlučilo je danas da samoizolacija za kontakte oboljelih od virusa korona traje 21 dana, prenose podgorički mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.