Crna Gora, svaki treći turista iz Srbije

Izvor: RTS, 28.Sep.2012, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora, svaki treći turista iz Srbije

Crna Gora beleži povećanje broja turista u odnosu na prošlu godinu. Gotovo trećina gostiju je iz Srbije, slede Rusi i turisti iz BiH.

Crnu Goru u avgustu je posetilo 475.854 turista, što je za 4,5 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine, a najviše gostiju bilo je iz Srbije, koji su činili gotovo trećinu turista u toj državi, saopšteno je iz Zavoda za statistiku (Monstat).

Kako se navodi, broj ostvarenih noćenja u avgustu je 3,6 miliona, što je 1,6 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odsto više nego u uporednom periodu prošle godine. Od toga su 90 odsto odsto noćenja ostvarili strani, a deset odsto domaći turisti.

Prema podacima Monstata, najviše noćenja ostvarili su turisti iz Srbije 30,5 odsto, Rusije 23, Bosne i Hercegovine 8,2 i Ukrajine 4,2 odsto.

Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 33 odsto noćenja.

Najviše noćenja ostvareno je u primorskim mestima 98,2 odsto, dok ostalo otpada na Podgoricu i planinske centre. Prema ranijim podacima, Crnu Goru je prošle godine posetilo 1,37 miliona turista.

Crna Gora je lani od turizma ostvarila prihod od skoro 700 miliona evra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.