Crna Gora preuzela predsedavanje Komisijom za zaštitu Dunava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021, 22:26

Crna Gora preuzela predsedavanje Komisijom za zaštitu Dunava

Crna Gora je danas zvanično preuzela predsedavanje Međunarodnom komisijom za zaštitu Dunava (ICPDR).

Predsedavajući organizacijom Momčilo Blagojević najavio je da će prioriteti biti završetak ažuriranja plana za upravljanje rizikom od poplava, kao i jače uključenje Crne Gore u ekspertske i radne grupe ICPDR.

Drugi cilj biće vodeća uloga u razvoju Ministarske deklaracije, koja se odnosi na planove upravljanja, a koji će biti predstavljeni na početku rumunskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsedavanja u februaru 2022.

Crnogorsko predsedavanje biće obeleženo specijalnom erom saradnje u Podunavlju, podstaknuto poukama iz 2020. i 2021. tokom pandemije koronavirusa, a koja je zahtevala i zahteva preduzimanje specijalnih mera na svim nivoima upravljanja u slivu Dunava.

"Čudno je preuzeti predsedavanje ICPDR tokom teškom perioda pandemije, u vreme kada se sve potpisnice naše Konvencije bore sa nizom ograničenja i ekonomskim teškoćama. Dok je Crna Gora mala članica dunavske porodice ona je snažna zemlja i mi predsedavanje vidimo kao mogućnost da proširimo ulogu Crne Gore i angažujemo se više u ekspertskim grupama te organizacije", rekao je Blagojević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.