Crna Gora potpisala sporazum sa Fronteksom

Izvor: B92, 05.Feb.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora potpisala sporazum sa Fronteksom

Crna Gora je potpisala sporazum o saradnji sa Evropskom agencijom za graničnu i obalsku stražu (Fronteks).

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić i evropski komesar za unutrašnja pitanja i migracije Dimitris Avramopulos parafirali su u Briselu sporazum između CG i EU o aktivnostima koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu (Fronteks).

"Sporazum sa Fronteksom će doprineti unapređenju granične bezbednosti i zajedničkoj borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv nelegalnih migracija, a samim tim i još boljoj zaštiti naših granica od svih oblika kriminala", rekao je Nuhodžić, prenosi RTCG.

Avramopulos je zahvalio vladi Crne Gore na naporima da se pravovremeno sprovedu sve procedure za parafiranje sporazuma.

"Izazovi sa kojima se suočavamo su zajednički i jedini pravi način da im se suprotstavimo je da radimo zajedno", rekao je Avramopulos.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.