Crna Gora podelila 43 počasna državljanstva  najviše Rusima

Izvor: B92, 08.Mar.2022, 17:09

Crna Gora podelila 43 počasna državljanstva " najviše Rusima

Podgorica -- Vlada Crne Gore je od 1. januara do 15. februara dodelila još 43 tzv. počasna državljanstva, saopštio je danas crnogorski Centar za građansko obrazovanje (CGO).

I u ovom ciklusu, kako poručuju iz CGO, najveći broj tih državljanstava, odnosno dve trećine, dodeljen je osobama koje su poreklom iz Rusije, prenose Vijesti.

"Osim u slučaju tri državljanstva, za koja se kao razlog prijema navodi neki drugi interes, sva državljanstva su data na bazi ekonomskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili privrednog interesa države, uz pozivanje na Program ekonomskog državljanstva Vlade Crne Gore", dodaje se u saopštenju CGO.

Novodi se i da je za 14 i po meseci crnogorska Vlada dodelila ukupno 317 počasnih državljanstava, odnosno skoro polovinu svih takvih državljanstava koja su dodeljena u proteklih 14 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlada CG dodelila još 43 počasna državljanstva, najviše osobama poreklom iz Rusije

Izvor: Danas, 08.Mar.2022

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je da je Vlada Crne Gore od 1. januara do 15. februara dodelila još 43 tzv. počasna državljanstva. Kako ističu iz CGO, i u ovom ciklusu, najveći broj tih državljanstava, odnosno dve trećine dodeljen je osobama koje su poreklom iz Rusije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.