Izvor: B92, 16.Avg.2010, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora plaća štete iz 1991.

Podgorica -- Crna Gora počela je da isplaćuje ratnu štetu za plovila sa dubrovačkog područja, pišu crnogorski mediji.

Prema pisanju "Vijesti", Vlada Crne Gore je pre desetak dana vansudskim poravnanjem jednoj osobi iz Dubrovnika isplatila 30 000 evra na ime obeštećenja za njen brodić koji je 1991. ukraden sa veza u Cavtatu.

Zvanično nepoznati počinici iz crnogorskih "oslobodilaca Konavala i Dubrovnika" su brodić dug desetak metara odvezli u Crnu Goru, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on plovi pod oznakom 97-BD i imenom "Odisej", pišu "Vijesti".

List navodi da ga je njegov aktuelni vlasnik svojevremeno sasvim regularno kupio od organa crnogorskog Ministarstva pomorstva i saobraćaja, pa pravnici ne isključuju mogućnost da i on sada tuži državu, jer mu je ova prodala ukradenu stvar.

Prema podacima hrvatskih državnih organa tokom rata od 1. oktobra 1991. pa do 28. juna 1992. godine u dejstvima JNA i crnogorskih rezervista samo na užem području Dubrovnika, uništeno je, oštećeno ili ukradeno 336 većih i manjih plovila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vijesti: Crna Gora počela isplatu ratne štete iz 1991.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Avg.2010

Crna Gora počela je sa isplatom ratne štete za plovila sa dubrovačkog područja, pišu „Vijesti“. List navodi da je Vlada Crne Gore pre desetak dana vansudskim poravnanjem jednoj osobi iz Dubrovnika, isplatila 30 hiljada eura na ime obeštećenja za njen brodić koji je 1991. ukraden sa veza...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Crna Gora počela sa isplatom ratne odštete Hrvatskoj

Izvor: Blic, 16.Avg.2010

Crna Gora je počela da plaća deo ratne odštete građanima Hrvatske za štetu učinjenu tokom napada na Dubrovnik 1991. godine, piše podgorički list "Vijesti". Prema izvorima ovog lista, Vlada Crne Gore je pre desetak dana vansudskim poravnanjem jednoj osobi iz Dubrovnika isplatila 30 hiljada evra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.