Crna Gora još nije proglasila epidemiju - zaraženih 249, četvoro životno ugroženo

Izvor: B92, 02.Jul.2020, 08:45

Crna Gora još nije proglasila epidemiju - zaraženih 249, četvoro životno ugroženo

Podgorica -- Od 39 hospitalizovanih pacijenata sa kovidom 19 u Crnoj Gori, četvoro je životno ugroženo, a novi koronavirus potvrđen je u sredu kod još 28 osoba.

U Crnoj Gori je trenutno 249 inficiranih, a epidemija nije proglašena uprkos broju inficiranih, prenose podgoričke Vijesti.

Direktor IJZ Boban Mugoša rekao je da "sami epidemijski tok govori da se to ne mora posebno naglašavati".

"Sada se ponovo dešava infekcija, nismo ugroženi kao što smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bili, mnogo smo spremniji i preduzimamo mere... Ova bolest se širi epidemijski i mogućnost da se proglasi epidemija postoji, ali sami epidemijski tok govori da se to ne mora posebno naglašavati", rekao je Mugoša.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Region: U Crnoj Gori 40 novozaraženih, najviše u Podgorici, u FBiH 122 osobe zaražene koronavirusom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2020

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata registrovano 40 noovozaraženih osoba korona virusom, saopštio je danas Institut za javno zdravlje (IJZ)...Od 40 novoozaraženih, 21 su kontakti prethodno potvrđenih slučajeva, dva slučaja su importovana, dok se kod 17 obolelih traga za izvorom infekcije...Ukupan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.