Crna Gora je potpisala smrtnu presudu

Izvor: B92, 28.Mar.2020, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Crna Gora je potpisala smrtnu presudu"

Odluka potpredsednika Vlade CG Milutina Simovića da odbije medicinsku pomoć Srbije predstavlja smrtnu presudu za ljude, ocenio je Andrija Mandić.

To je rekao lider opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta u izjavi Tanjugu.

"Ovakvo nerazumevanje, petljanje politike u ovu stvar i mržnja prema srpstvu, i to prvenstveno prema nama Srbima u Crnoj Gori, a potom i prema državi Srbiji, doživljava nesnosne i nesmotrene elemente koji vode Crnu Goru u biološku i svaku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugu katastrofu", rekao je Mandić.

On kaže da Simovićove odbijanje pomoći predstavlja šok i za njega i za narod Crne Gore nakon što je danas, kako je naveo, "razobličena ogavna laž da je država Srbija navodno konfiskovala tri respiratora koja je Crna Gora kupila u Beogradu".

"Kada su nam priznali predstavnici vlade u Skupštini Crne Gore da je to lažna vest, i da to nije istina i posle moje molbe koju sam uputio predsedniku Srbije kome želim da se zahvalim na bratskom odgovoru da će Srbija zbog te lažne vesti Crnoj Gori donirati pet respiratora od kojih bi dva bila upotrebljena u Bijelom Polju i u Pljevljima koji nemaju funkcionalnih respiratora, usledio je šok... Simović odbija pomoć koju nudi država Srbija, naša bratska Srbija, koja je ovde uložila mnogo od onog katastrofalnog zemljotresa 1979. do današnjih dana", kazao je Mandić.

Kako je dodao, tokom stogodišnjeg državnog zajedništva Srbije i Crne Gore, Crna Gora nikada ništa ružno nije doživela od Srbije, osim bratskog i solidarnog odnosa.

Mandić dodaje i da je siguran da respiratora neće nedostajati ni porodici predsednika Mila Ðukanovića, ni porodici Milutina Simovića koji je odbio ovu pomoć, ali da će nedostajati običnim građanima koji umiru zbog nedostatka respiratora.

"Ti će obični građani, ne daj Bože, ako ostanu bez najdražih svojih ukućana, biti prinuđeni da odu kod kuće Milutina Simovića ili Mila Ðukanovića i da ih duže za te živote svojih najbližih. To se tako radilo nekada u Crnoj Gori", naveo je Mandić.

Potpredsednik crnogorske vlade i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima Milutin Simović saopštio je večeras da zahvaljuje predsedniku Srbije Aleksandru Vucicu "na brizi o Crnoj Gori", ali da će se ona sama snaći kako bi nabavila respiratore za tretman obolelih od korona virusa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.