Crna Gora: Ulovljena velika ajkula

Izvor: S media, 09.Maj.2011, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Ulovljena velika ajkula

Ribari iz Petrovca Špiro Zenović i Vuko Medin ulovili su jutros na četiri milje od obale morskog psa - modrulja dugog 2,5 metara i teškog 50 kilograma.

Ribar Špiro Zenović rekao je da je to jedan od većih primeraka modrulja koji je uhvaćen unazad nekoliko godina.

Morski pas će završiti na trpezama restorana, a porcija od kilograma ove ribe košta 30 evra, pišu "Vijesti".

Igrica: Srbin protiv ajkule

Faca ronio sa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ajkulama!

Đe će junak na junaka?!

Prošle godine u Hrvatskoj, kod ostrva Jabuka, kako se navodi, ulovljen je modrulj težak 250 kilograma, a na crnogorskom primorju je bilo ulovljenih primeraka i oko 100 kilograma.

Inače, prema podacima sa "Vikipedije", modrulj je jedna od 29 vrsti morskih pasa koji žive u Jadranskom moru, ali nije gusto naseljen. Prosečna dužina modrulja je od 3 do 4,5 metara, a težina oko 50 kilograma, kao ovaj uhvaćen u Petrovcu. Ovaj grabežljivac može doseći i do 200 kilograma težine.

(Tanjug, foto: Vijesti.me)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.