Crna Gora: Produžen pritvor Kralju kriptovaluta

Izvor: B92, 21.Apr.2023, 18:16

Crna Gora: Produžen pritvor "Kralju kriptovaluta"

Iz Osnovnog suda u Podgorici saopšteno je da je produžen pritvor južnokorejskim državljanima Do Kvonu i Hon Čand-junu jer i dalje postoji opasnost od bekstva.

Do Kvon, suosnivač "Teraform Labs"-a, uhapšen je na aerodromu u Podgorici 23. marta sa lažnim putnim ispravama, a za njim je raspisana Interpolova poternica zbog optužbi za prevaru, preneli su crnogorski mediji.

On je preduzetnik koji stoji iza dve kriptovalute koje su prošle godine izgubile oko 40 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolara.

"Podnet optužni predlog protiv okrivljenih C.J.H. i K.D.H. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave i produžen pritvor okrivljenima jer i dalje postoji opasnost od bekstva", saopšteno je iz Osnovnog suda, prenosi RTCG.

Kako se dodaje, glavni pretres određen je za 11. maj.

Protiv okrivljenih C.J.H. i K.D.H Osnovno državno tužilaštvo je podnelo optužni predlog zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave.

"Krivično veće ceni da i dalje postoji opasnost od bekstva, imajući u vidu da su okrivljeni strani državljani, koji u Crnoj Gori borave samo privremeno i da ih za Crnu Goru ne veže nijedna okolnost. Osim toga, veće je cenilo i činjenicu da je od okrivljenih oduzeto više putnih isprava i identifikacionih dokumenata različitih država, od kojih su neka na različita imena, što jasno ukazuje da isti imaju razvijene internacionalne kontakte, a za njima je raspisana i Interpolova poternica, pa sve navedeno ukazuje da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogli napustiti Crnu Goru i tako ometati vođenje krivičnog postupka", zaključeno je u saopštenju.

Podsećamo, za slučaj Do Kvona zainteresovani su SAD ali i Južna Koreja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.