Crna Gora: Policija će postupiti po poternici za Naserom Keljmendijem

Izvor: Blic, 16.Sep.2012, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Policija će postupiti po poternici za Naserom Keljmendijem

Crnogorska policija će postupiti po poternici za Naserom Keljmendijem ako ona stigne posredstvom Interpola, rekao je podgoričkim "Vijestima" pomoćnik direktora Uprave policije Vojislav Marković. Naser Keljmendi je rođeni Pećanac sa državljanstvom BiH

- Poternica nije stigla do Uprave policije. Nadležni organi u BiH treba prvo da proslede zahtev Centralnom birou Interpola u Lionu, a onda tek nakon što se svi elementi i procedure završe, zahtev se iz Liona, prosleđuje drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << državama - precizirao je proceduru Marković koji je pomoćnik za Sektor kriminalističke policije.

Upitan da li ima novih informacija o skrivanju Keljmendija, on je saopštio da je "Uprava policije ranije dala svoj zvanični stav i obavestila javnost o svojim saznanjima, tako da u ovom trenutku nema ništa novo što bi se moglo saopštiti povodom tog slučaja".

Advokat: Keljmendi mi se javio iz Crne Gore

Crnogorska Uprava policije saopštila je ranije da je Keljmendi napustio Crnu Goru u ponedeljak, 10. septembra.

- Ukoliko Interpol Podgorica dobije zahtev, normalno da će Uprava policije postupati po poternici u svim linijama rada - rekao je Marković.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić najavio je da će Sud BiH i Interpol u petak raspisati poternicu za više osoba, među kojima je i Keljmendi.

Prištinski mediji objavili su ranije da Keljmendi nalazi u svojoj rodnoj kući u Peći.

Ministar kosovske policije Bajram Redžepi nije želeo danas ni da potvrdi ni da demantuje da je Keljmendi u Peći.

On je Tanjugu rekao da će u slučaju optužnice i poternice protiv Keljmendija kosovska policija reagovati. Keljmendi je rođeni Pećanac sa državljanstvom BiH.

On je, kako tvrde mediji, BiH napustio neposredno uoči policijske akcije "Lutka" u kojoj je uhapšeno 18 osoba kojima je juče određen pritvor od mesec dana.

Osumnjičeni se terete za najteža krivična dela ubistva, pokušaja ubistva i krijumčarenje narkotika. Keljmendi je, inače, stavljen na "crnu listu" Stejt departmenta kao narko diler koji je veoma opasan po interese SAD.

Povezane vesti: Advokat: Keljmendi mi se javio iz Crne Gore Na granici Hrvatske i Crne Gore zaplenjen 21 kilogram hašiša Izručena dvojica po Interpolovoj poternici Državljanin BiH uhapšen u Bugarskoj sa 22 kilograma heroina U udesu u Smokovcu povređeno sedam osoba iz BiH i Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.