Crna Gora: Liderima Demokratskog fronta po pet godina zatvora za pokušaj terorizma

Izvor: Beta, 09.Maj.2019, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Liderima Demokratskog fronta po pet godina zatvora za pokušaj terorizma

Podgorički Viši sud osudio je lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju pokušaja terorizma.Sud im je odredio istu kaznu zatvora, iako je Tužilaštvo tražilo za Kneževića manju, jer kako je u završnim rečima istakao tužilac Saša Ćadjenović njegovo delovanje bilo je ideološko prirode i nije imao materijalnu korist.Sud im nije odredio pritvor tako da će pravosnažnu presudu čekati na slobodi. Oni se od početka brane sa slobode. Sud po Zakoniku o krivičnom postupku može, ali ne mora da im odredi pritvor, nakon prvostepene presude.Vozač DF-a Mihailo Čadjenović osudjen je na godinu i šest meseci zatvora.Ruski državljani Eduard Šišmakov osudjen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina dok je Vladimir Popov osudjen na 12 godina. Za njih Tužilaštvo tvrdi da su agenti ruske obaveštajne službe GRU i oni niisu dostupni crnogorskim vlastima. Oni su označeni kao organizatori pokušaja terorizma i kriminalnog udruživanja.Bivši šef srpske žandarmerije Bratislav Dikić osudjen je na jedinstvenu kaznu od osam godina. Dikiću je produžen pritvor do pravosnažnosti presude.Srpski državljani Predrag Bogićević i Nemanja Ristić osudjeni su na po sedam godina zatvora. Njih je Srbija odbila da izruči Crnoj Gori.Srboljub Djordjević osudjen na godinu i šest meseci, Branka Milić ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

UBIO JE NA NJEN 30. ROĐENDAN Pančevcu 12 godina zatvora za ubistvo supruge, dok su u susednoj sobi bila deca

Izvor: Blic, 09.Maj.2019

Viši sud u Pančevu Sinišu Radovančeva oglasio je krivim za ubistvo Biljane Mijatović i osudio ga na kaznu zatvora od 12 godina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.