Crna Gora: Došao je kraj švercu cigareta FOTO

Izvor: B92, 22.Jul.2021, 20:40

Crna Gora: "Došao je kraj švercu cigareta" FOTO

Dritan Abazović saopštio je večeras da su cigarete koje su danas zaplenjene u Bosni i Hercegovini (BiH), ukradene 10. jula iz hangara u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Abazović je to kazao nakon današnje odluke Vlade da zabrani skladištenje cigareta u Slobodnoj zoni Luke Bar i time "zada snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama koje su decenijama organizovale šverc" preko crnogorske luke.

Tovar cigareta firmi "Atlant Mont LTD Sejšeli" i "Lenora Internacional >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Delaver" nestao je 10. jula iz skladišta privatne kompanije "CentroJadran" u Luci Bar.

Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili jednu osobu i zaplenili cigarete prokrijumčarene iz Crne Gore, čija se tržišna vrednost procenjuje na više od 664.369 eura.

Tužilaštvo navodi da se radi o jednoj od najvećih zaplena ilegalnih cigareta u BiH.

Tovar cigareta ukraden je nakon što je vlada Crne Gore najavila zabranu skladištenja cigareta u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Prema procenama crnogorske vlade, državni budžet zbog šverca cigareta godišnje gubi od 30 do 35 miliona eura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.