Crna Gora: Đurović vratila predlog za razrešenje Đukanovića

Izvor: B92, 01.Okt.2022, 16:57

Crna Gora: Đurović vratila predlog za razrešenje Đukanovića

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Ðurović vratila je predlog 41 poslanika.

Ona je vratila predlog za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je crnogorski predsednik Milo Ðukanović povredio Ustav i za njegovo razrešenje jer, kako je kazala, ta dva postupka moraju biti odvojena.

"Dostavljeni Predlog u naslovu, a kasnije i u obrazloženju sadrži iniciranje postupka koji u svom proceduralnom, ali i suštinskom pravnom značenju ima dve faze koje podrazumevaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i zahtevaju odvojene predloge", rekla je Ðurović u dopisu, prenosi RTCG.

Ona je kazala da su te faze prepoznatljive i u samom naslovu dostavljenog Predloga, ali su u njemu naznačene kao jedan postupak.

Kako je navela, Ustavom Crne Gore i Poslovnikom Skupštine procedura je jasno precizirana.

Prema rečima Ðurović, iz tih propisa nedvosmisleno proizilazi da je u konkretnom slučaju potrebno ispraviti dostavljeni akt i nasloviti ga kao predlog za pokretanje postupka da li je predsednik Crne Gore povredio Ustav.

"Tek nakon završene procedure po tom predlogu i usvajanja odluke Skupštine da je predsednik povredio Ustav, stiču se uslovi da se predloži dalji nastavak postupka i saglasno ispunjenosti uslova podnese predlog za razrešenje", rekla je Ðurović.

Ona je istakla da je, pošto je dostavljenim aktom objedinjen prijedlog za dva postupka, dostavljeni predlog potrebno ispraviti i uskladiti sa odredbama Poslovnika.

Kako je pojasnila, to znači da akt treba formulisati kao predlog za pokretanje postupka da li je predsednik Crne Gore povredio Ustav i pozvala ih da ga u tom smislu upodobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predlog za razrešenje Đukanovića predsednica Skupštine vratila na doradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2022

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je predlog 41 poslanika za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je crnogorski predsednik Milo Đukanović povredio Ustav i za njegovo razrešenje jer, kako je kazala, ta dva postupka moraju biti odvojena..."Dostavljeni Predlog u naslovu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.