Crkva je i školski dom

Izvor: Vesti-online.com, 06.Dec.2018, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crkva je i školski dom

Generalni konzul Republike Srbije u Salcburgu Svetlana Lala Stanković posetila je parohiju Srpske pravoslavne crkve u Kufštajnu.

Povod za dolazak bio je obilazak Školice srpskog jezika, koja od decembra prošle godine funkcioniše u okviru crkve.

Ta škola je sada pod pokroviteljstvom nadležnih institucija Republike Srbije i Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Stankovićeva, koja je inicirala otvaranje škola srpskog jezika na teritoriji koju obuhvata >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << njena delatnost, izrazila je zadovoljstvo načinom funkcionisanja školice, ali i odzivom dece koja su redovna na nastavi.

Inače, pošto je bila prva nedelja božićnog posta u hramu su se pričestili vernici, nakon čega, kao i svake nedelje, jeste druženje nastavljeno uz posluženje, školicu srpskog jezika i folklor.

Ovo je bila prilika da se generalni konzul upozna sa prisutnim parohijanima, ali i radom parohije u Kufštajnu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Učenje srpskog glavni zadatak

Izvor: Vesti-online.com, 06.Dec.2018

Generalni konzul Republike Srbije u Salcburgu Svetlana Lala Stanković posetila je srpske klubove u Inzbruku Đurđevdan, Bratstvo i Ostrog i udruženje Spoji...Cilj posete bio je da Stankovićeva razgovara ne samo sa upravom klubova, što je urađeno na prethodnom sastanku u Generalnom konzulatu, već...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.