Izvor: B92, 19.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Preći ćemo cenzus

Beograd -- Nebojša Čović očekuje da će koalicija Partije ujedinjenih penzionera Srbije i SDP-a preći cenzus na izborima.

Predsednik Socijaldemokratske partije očekuje da će osvojiti između 13 i 20 poslaničkih mandata. "Mi smo zauzeli stav da nećemo plaćati agencije da prave nerealnu sliku o nama", rekao je Čović na konferenciji za novinare, navodeći da njegova koalicija neće građanima u kampanji davati lažna obećanja.

Čović je rekao da je optimista, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer populacija penzionera, koja je jedna od ciljnih grupa te koalicije, broji oko 1,6 miliona ljudi, koji su najveće žrtve tranzicije i "socijalnog udara" koji se događa u Srbiji.

On je rekao da predstavnici koalicije PUPS-SDP posle izbora neće praviti "trule kompromise" kada je u pitanju vođenje ekonomske, socijalne, državne i nacionalne politike.

"Mi našu zemlju vidimo kao jedinstvenu i nismo za bilo kakvo prihvatanje političkih principa zasnovanih na štapu i šargarepi", napomenuo je Čović.

Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić rekao je da veruje populaciji penzionera i članovima njihovih porodica i istakao da će kandidati PUPS-SDP za poslanike ući "na velika vrata" u parlament Srbije.

"Ako penzioneri ovoga puta sami sebe iznevere, onda nam neće niko biti kriv", poručio je Krkobabić.

On je naglasio da su apstinenti, kojih u Srbiji ima oko 50 odsto, nezadovoljni procesima koji se odvijaju u zemlji, i moraju računati da posle izbora mora nastati prekretnica u politici i ponašanju vlasti prema svojim građanima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.